Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της ΑΜ-Θ κ. Βενετίδης Κώστας, μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στη δημοσιογράφο Όλια Γκαντανίδου για τα κρούσματα κορωνοϊού και του ιού του Δυτικού Νείλου στην ΑΜΘ, καθώς και για τα 5,1 εκατ. €, που θα διαθέσει η Περιφέρεια από πόρους του ΕΣΠΑ στα νοσοκομεία Ξάνθης και Δράμας και τα Κέντρα Υγείας σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

«Τις τελευταίες 15 ημέρες τα κρούσματα στην ΑΜΘ είναι ελάχιστα. Τα μέτρα πιάνουν τόπο, τουλάχιστον στην Περιφέρειά μας.

Από την αρχή της πανδημίας, γίναμε όλοι μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης κατάστασης. Καθημερινά οι υπεύθυνοι της Υγείας είναι σε επιφυλακή και σε εγρήγορση. Θα είναι δύσκολη η κατάσταση και στα σχολεία.

Ελπίζουμε ότι θα είναι μυημένα τα παιδάκια».

Σχετικά με την κινητοποίηση ενάντια στη χρήση μάσκας από μαθητές, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 6/9, μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ο κ. Βενετίδης σχολίασε:

«Έχουμε γίνει μάρτυρες απείρων τέτοιων καταστάσεων από ανθρώπους που δεν πιστεύουν στον ιό και που αμφισβητούν ότι υπάρχει. Η κινητοποίηση αυτή, αυτήν την εποχή είναι άκαιρη και επικίνδυνη».

Για τον ιό του Δυτικού Νείλου ο κ. Βενετίδης επισήμανε:

«Yπάρχει επιδημία του ιού  του Δυτικού Νείλου στον ελλαδικό χώρο και κατ’ επέκταση στην Περιφέρειά μας».

Επίσης πρόσθεσε:

«12 εκατ. ευρώ δίνονται από την Περιφέρεια για τις πληρωμές των ιατρών, βοηθών και νοσηλευτών που έχουν προσληφθεί το τελευταίο διάστημα στις δομές Υγείας της ΑΜΘ και 5 εκατ. ευρώ περίπου για προσλήψεις νέων ατόμων».

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης: