Ενημερωτική εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου με θέμα: «Παρουσίαση Πανεπιστήμια – ΤΕΙ και η σύνδεση τους με την αγορά εργασίας για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου» θα πραγματοποίηση αύριο Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης το Επιμελητήριο Έβρου.


Η εκδήλωση σύμφωνα με τα όσα είπε στο ραδιόφωνο sferikos 99,3 και στον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη η Κυριακή Λεγγέτση, Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Έβρου απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου, καθώς και σε γονείς μαθητών που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και έχει στόχο, πέρα από την ενημέρωση, να πάρει λίγο από το άγχος τους και να τους βοηθήσει να πάρουν μια καλή απόφαση για το μέλλον τους, πέρα από τις γνωστές και τετριμμένες σχολές.
Υπάρχουν πολλές επιλογές που οδηγούν σε καλή επαγγελματική αποκατάσταση σημείωσε η Κυριακή Λεγγέτση που οι μαθητές τις γνωρίσουν ίσως και να μην οδηγηθούν σε σχολές που στην ουσία δεν θέλουν.

Η ενημέρωση περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

Σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Επιλογή σχολής
Παρουσίαση των σχολών ανά επιστημονικό πεδίο
Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων
Συγκρίσεις Τμημάτων
Τάσεις της αγοράς εργασίας
Εναλλακτικές Καριέρες

Εισηγητής:
– κ. Γιώργος Ραλλάκης Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και συγγραφέας του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο 2019» (ORIENTUM – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας)
Ο εισηγητής θα απαντήσει σε ερωτήματα και θα λύσει απορίες του κοινού με την ολοκλήρωση της εισήγησης του.

Ακούστε τι είπε η Κυριακή Λεγγέτση: