Έκτακτες ενισχύσεις συνολικού ύψους 352 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν τον Δεκέμβριο σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα,  ανακοίνωσε προσφάτως η κυβέρνηση. Πρόκειται για το έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που αφορά:

  1. 800.000 δικαιούχους του επιδόματος παιδιού.
  2. 1.055.000 συνταξιούχους.
  3. 33.000 δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα. 
  4. 210.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος
  5. 225.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ, του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ θα λάβουν ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ Έβρου, οι διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος παραμένουν καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά πρόκειται για “επιδόματα πείνας” ειδικά για τα άτομα που αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας και ειδικά οικονομικά αφού έχουν πρόσθετα έξοδα που προέρχονται από την αναπηρία τους.

Να σημειωθεί πως μόνο το τελευταίο μήνα, το αναπηρικό κίνημα έχει καταθέσει μια σειρά αιτημάτων προς διάφορα υπουργεία και αυτά αφορούν κυρίως την βελτίωση του συστήματος υγείας και της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης, τα ΚΕΠΑ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις επιτροπές τους προκειμένου να καταφέρουν να αποφύγουν κάποια έξοδα που τους είναι δυσβάσταχτα.

Στον νομό Έβρου, δηλαδή ως παραμεθόριος, τα άτομα με αναπηρίες διεκδικούν μια σειρά  επιπλέον επιδομάτων, όπως απαλλαγή από κάποιους φόρους και μείωση του ΦΠΑ.

Ακούστε τι είπε αναλυτικά ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ Έβρου, Κώστας Ευθυμιάδης:

Γιώργος Χονδρόπουλος