Ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης, φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο sferikos99,3 από τον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη και μίλησε για τη μείωση των Τούρκων τουριστών στην περιοχή μας το τρίτο τρίμηνο του 2018.

«Η αλήθεια είναι ότι μας λείψανε καθώς από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο κορυφώνονται οι αφίξεις των γειτόνων μας, όμως αυτό φέτος δεν έγινε. Η πτώση περίπου 15% μας στοίχισε» σημείωσε.

Προφανώς αυτό οφείλεται και στην πτώση της τουρκικής λίρας, που έκανε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της χώρας μας πολύ ακριβά για τους τούρκους επισκέπτες.

Η μείωση των τουρκικών τουριστικών ροών για την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου ανέρχεται ποσοστιαία στο 15% με περισσότερες από διακόσιες εξήντα τέσσερις χιλιάδες (264.455) Τούρκους επισκέπτες να εισέρχονται τελικά στην Ελλάδα το εφετινό τρίτο τρίμηνο, 46.399 λιγότεροι όμως σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017. Στους Κήπους οι αφίξεις Τούρκων υπηκόων υποχωρούν κατά 12,50% για το τρίτο τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2017 ενώ στις Καστανιές η αντίστοιχη συγκριτική μείωση αγγίζει το 25%.

 

Ακούστε τι είπε ο Κώστας Χατζημιχαήλ: