Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας και με αφορμή αυτό το γεγονός ο Κώστας Αλεξανδρής Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 από τον Σάκη Σταυρίδη.

Η επίσκεψη που έγινε με αφορμή τη διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ, σε μια πολύ πετυχημένη ημερίδα με μεγάλη συμμετοχή, χαρακτηρίστηκε από τον κ. Αλεξανδρή ιδιαίτερα πετυχημένη που παρείχε σωστή ενημέρωση στους αγρότες που είναι απομακρυσμένοι από το κέντρο.

«Οι εξελίξεις που θα έχει η Ευρωπαϊκή γεωργία με τη νέα ΚΑΠ θα είναι τρομερές με ισόποσες επιδοτήσεις για όλα τα κράτη, αλλά και η εσωτερική σύγκλιση της γεωργίας με ισόποσες επιδοτήσεις ανά περιφέρεια» σημείωσε.

Ωστόσο ο Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης είχε εκδώσει μια ανακοίνωση πριν την επίσκεψη του κ. Σκρέκα που ανέφερε:

«Θα πρέπει να καταλάβουν οι θεσμικοί της περιφερειακής ενότητας Έβρου ότι ζούμε σε μια καθαρά αγροτική περιοχή με τεράστια και χρόνια προβλήματα .

Δεν έχουμε κάθε μέρα την πολυτέλεια να επισκέπτεται την περιοχή μας ένας υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης.

Η επίσκεψη αυτή θα έπρεπε να ήταν η αφορμή μιας οργανωμένης συνάντησης όπου η περιφερειακή ενότητα Έβρου θα έθετε τα προβλήματα και ενδεχομένως λύσεις και προτάσεις στον υπουργό .

Αντιθέτως κάποιοι προτίμησαν να μην γίνει καμία συνάντηση , φαίνεται ότι, ή έχουν λύσει όλα τα προβλήματα ή ότι θέλουν να τρέχουν στην Αθήνα για να παρακαλάνε στις εισόδους των υπουργείων !

Πραγματικά λυπούμαστε που για μια ακόμη φορά χάθηκε ακόμη μια ευκαιρία».

Ερωτώμενος για όλα τα παραπάνω ο κ. Αλεξανδρής σχολίασε πως η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε γιατί οι αγρότες της περιοχής θέλανε μια συνάντηση με τον κ. Σκρέκα για να θέσουν τα ζητήματά τους  και δεν είχε σημασία που έλλειπε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Κώστας Αλεξανδρής: