Θετικά εκλαμβάνει τα 16 μέτρα στήριξης που θα ισχύσουν για τους αγρότες του Έβρου ο πρόεδρος των αγροτών του νοτίου Έβρου Κώστας Αλεξανδρής μετά και τις ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την περασμένη Τετάρτη. Στον αντίποδα οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες καθώς εδώ και 2,5 μήνες από τις καταστροφικές πυρκαγίες αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν μείνει στον αέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή σε κάποιες περιοχές υπήρξαν μεγάλες ζημιές, τόσο σε ζωϊκό όσο και φυτικό κεφάλαιο. Ειδικά οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν και πρόβλημα με την εύρεση βοσκοτόπων καθώς η φωτιά κατέστρεψε αρκετούς από αυτούς.Δεδομένης μάλιστα της … καλοκαιρίας και την έλλειψης βροχών ήταν ακόμη πιο δύσκολο να βρεθεί ένα μέρος για να ταίσουν τα ζώα τους.

Αναφορικά με το οικονομικό κομμάτι των αποζημιώσεων οι αγρότες δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες για τα χρήματα που θα πάρουν αλλά και πάλι για τα 2 εκατομμύρια που έχουν δεσμευθεί από το κράτος για ζωοτροφές μέχρι και σήμερα δεν έχουν δοθεί ώστε να καλυφθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμμματιστεί την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και αφορουν την συγκέντρωση των αγροτών έξω από το κτίριο της περιφέρειας στην Κομοτηνή, ο κ. Αλεξανδρής τονίζει πως πρόκειται για την αρχή του αγώνα αφού πέρα των υπολοίπων προβλήματων που αντιμετώπίζει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος του Έβρου, έρχεται να προστεθεί αυτό των λαθών στις πληρωμές των τσεκ όπως υποστηρίζουν.

Ακούστε τι είπε αναλυτικά ο πρόεδρος των αγροτών Κώστας Αλεξανδρής:

Γιώργος Χονδρόπουλος