Στο ραδιόφωνο sferikos 99,3 και στον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη μίλησε σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Αετόπουλος και αναφέρθηκε στο τι πρέπει να κάνουν γονείς και παιδιά στους χώρους των σχολείων που πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες που Υπουργείου Υγείας για την προστασία από τη μετάδοση του ιού της γρίπης.

Από την πλευρά του ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, εφαρμόζοντας τις οδηγίες του Υπουργείου, λειτουργεί επικουρικά και βοηθάει τα σχολεία να αποκτήσουν όλα εκείνα τα υλικά που θα αποτρέψουν τη μετάδοση του ιού.

Στις αρχές τις προηγούμενης εβδομάδας εγκρίθηκε μια έκτακτη επιχορήγηση, μετά από εισήγηση του Κυριάκου Αετόπουλου, για να αγοραστούν απολυμαντικά τζελ και να δοθούν στα σχολεία του Δήμου καθώς και ειδικά κρεμοσάπουνα.

Παράλληλα με ειδικά απολυμαντικά θα δοθούν και στις καθαρίστριες για τον καθαρισμό των γραφείων και των θρανίων ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η αντιμετώπιση της μετάδοσης του ιού της γρίπης.

Όλα τα παραπάνω υλικά θα σταλούν στα σχολεία στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας για να ξεκινήσει και η χρήση τους.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Αετόπουλο, στόχος είναι να εξοπλιστούν με απολυμαντικά όχι μόνο τα δημοτικά αλλά και τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ενέργεια αυτή δεν γίνεται από ανησυχία, αλλά για λόγους πρόληψης.

Ως αναφορά την επερχόμενη κακοκαιρία διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια πετρελαίου στα σχολεία και έτσι δεν θα υπάρχει πρόβλημα θέρμανσης σε καμία σχολική μονάδα, ενώ θα γίνει και διανομή αλατιού για να χρησιμοποιεί όπου και εάν υπάρξει πρόβλημα.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Κυριάκος Αετόπουλος: