Ημερίδα για τις «Άμεσες και μακροχρόνιες επιπτώσεις των πυρκαγιών στην σωματική και ψυχική υγεία» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Νομαρχείο της πόλης. Κύριοι ομιλητές ήταν ο καθηγητής πνευμονολογίας και διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του ΠΓΝΑ, Πασχάλης Στειρόπουλος, η καθηγήτρια ψυχιατρικής του Δ.Π.Θ. και διευθύντρια της ψυχιατρικής κλινικής του ΠΓΝΑ, Μαρία Σαμακουρή καθώς και η MsC ψυχολόγος του ΠΓΝΑ Μαρία Τσιρώζη.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Πασχάλης Στειρόπουλος και η καθηγήτρια Ψυχολογίας Μαρία Σαμακουρή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τον κ. Στειρόπουλο στόχος του συνεδρίου ήταν να βρεθούν οι άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στους κατοίκους του Δήμου Αλεξανδρούπολης από τις πυρκαγιές. Βέβαια για γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται παρακόλουθηση της υγείας των πολιτών.

Ακούστε τι είπε αναλυτικά ο καθηγητής πνευμονολογίας και διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του ΠΓΝΑ, Πασχάλης Στειρόπουλος:

Η κα. Σαμακουρή μίλησε για το ψυχικό αντίκτυπο των μεγάλων καταστροφών και τις ψυχολογικές αντιδράσεις που προκαλούν και συνήθως σχετίζονται με το στρες. Μίλησε για τις συνέπειες της καταστροφής στην ψυχική υγεία και πως αυτές διαχωρίζονται στις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες.

Ακούστε τι είπε αναλυτικά η καθηγήτρια ψυχιατρικής του Δ.Π.Θ. και διευθύντρια της ψυχιατρικής κλινικής του ΠΓΝΑ, Μαρία Σαμακουρή:

 

Γιώργος Χονδρόπουλος