Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση των  μελών της Επιτροπής του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τον σχεδιασμό, προγραμματισμό και οργάνωση των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό.

Στην επιτροπή, μεταξύ άλλων ανθρώπων του πολιτισμού του τόπου, συμμετέχει και η Αγγέλα Γιαννακίδου Πρόεδρος και Διευθύντρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και με αφορμή αυτή τη συμμετοχή, φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 από τον Σάκη Σταυρίδη.

Η κ. Γιαννακίδου εξέφρασε κατ’ αρχήν την ικανοποίησή της από το λογότυπο που σχεδίασε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και παρουσίασε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «περιέχει εικόνες της πόλης με το τοπόσημο του φάρου να προΐσταται και καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε όλοι το ίδιο λογότυπο για να επικοινωνήσουμε τον εορτασμό και να θυμίσουμε σε όλους τη Θράκη» τόνισε.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η κ. Γιαννακίδου ο εορτασμός των 100 χρόνων, δεν θα είναι μια απλή εκδήλωση που θα κορυφωθεί την 14η Μαΐου, αλλά θα υπάρχει μια συνέχεια για να έχει διάχυση μέσα στο 2020.

Επίσης σημαντικό είναι να μάθουν οι νέοι της πόλης την ιστορία του τόπου μέσα από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε η Αγγέλα Γιαννακίδου: