Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Χονδρόπουλο.

Αναφέρθηκε στα 2 βασικά ζητήματα που θέλει να ασχοληθεί σε περίπτωση που εκλεγεί: 1. Το μεταναστευτικό και 2. Την Εθνική ασφάλεια. Συνολικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. σε αυτές τις εκλογές -είπε χαρακτηριστικά- είναι να προσπαθήσουν να μειώσουνε την «ψαλίδα» με την Νέα Δημοκρατία.

Μίλησε για το πόλεμο στην Ουκρανία και την Γάζα, λέγοντας πως «θέλουμε μια Ευρώπη που να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων». Μια Ευρώπη που θα μειώσει την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλες τις χώρες τις Ε.Ε.

Σχετικά με την θωράκιση του Έβρου -των πρώτων ευρωπαϊκών συνόρων- είπε πως είναι πολύ δύσκολο να μειωθούν οι ροές εντελώς. Μίλησε για το έργο που πέτυχε από το 2015 έως το 2019 με την παροχή εξοπλισμού και την συνεργασία με την Europol. Παράλληλα μίλησε για την επέκταση του φράκτη και εστίασε στην ενδυνάμωση του προσωπικού, ενίσχυση του εξοπλισμού και στην καλύτερη συνεργασία με την γείτονα χώρα.

Ακούστε όλα όσα ανέφερε παρακάτω: