Ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του ΔΠΘ κ. Πνευματικός Ιωάννης μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στη δημοσιογράφο Όλια Γκαντανίδου για την τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

“Ο αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παραμένει σταθερά τριψήφιος, μάλλον αυξανόμενος, πράγμα το οποίο δείχνει επιδημιολογικά ότι ο Ρ0 έχει πάει πάνω από τη μονάδα.

Η κατάσταση επιβάλλει επιφυλακή και λήψη μέτρων”, επισήμανε ο Καθηγητής.

Και συνέχισε: “Φαίνεται ότι πάει να ξεφύγει η κατάσταση, όμως έχουμε το περιθώριο να συμμορφωθούμε ταχύτατα προς τις οδηγίες των ειδικών και να ανακάμψουμε το 2ο κύμα της πανδημίας.

Δεν μπορούμε να έχουμε όλοι άποψη επί ενός επιστημονικού θέματος, αναγκαστικά θα ακούσουμε τους επιδημιολόγους, τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από εμάς.

Τα αυστηρά μέτρα που λήφθηκαν τον Μάρτιο από την ελληνική Κυβέρνηση και που οι Έλληνες πολίτες υιοθέτησαν και εφάρμοσαν μας έδωσαν πρωτιά παγκοσμίως.

Δεν υπάρχει καμία συνωμοσία ή κάποιο παγκόσμιο σχέδιο για να ελεγχθούν οι κοινωνίες. Έχουν πεθάνει αρκετοί άνθρωποι στα χέρια τα δικά μου και των συνεργατών μου. Είναι αλήθεια ο κορωνοϊός.

Τα παιδιά είναι εκπληκτικά στην συμπεριφορά τους, επηρεάζονται πολύ εύκολα τόσο θετικά, όσο και αρνητικά. Αν τους εξηγήσει κάποιος και λογικά και με ενσυναίσθηση θα καταλάβουν γιατί πρέπει να φορέσουν μάσκα”.

Ακούστε όλα όσα ανέφερε ο κ. Πνευματικός παρακάτω: