Ο Δρ. Νομικής Δικηγόρος Ηλίας Ηλιακόπουλος μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και τη δημοσιογράφο Όλια Γκαντανίδου.

Ακούστε όλα όσα ανέφερε παρακάτω:

Νέα παρέμβαση του Δρ. Νομικής – Δικηγόρου Ηλία Ηλιακόπουλου:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- ΑΙΤΗΣΗ

Του Ηλία Ν. Ηλιακόπουλου , Δικηγόρου , ΑΜ 95, κάτοικος Αλεξ/πολης, Λεωφόρος Δημοκρατίας 270

Ως μέλος του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και ως ενεργός πολίτης της περιοχής αναφέρομαι στα πρωτόγνωρα περιστατικά που συγκλονίζουν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα την τοπική κοινωνία από την επικίνδυνη και δολοφονική συνάμα οδήγηση διακινητών αλλά και παράνομων μεταναστών στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας από αυτό που επιτρέπεται κατά νόμον

Τελευταία όμως η παράνομη μετανάστευση εξελίσσεται σε εφιάλτη.

Τα αυτοκίνητα αφήνονται από τα κυκλώματα σε συγκεκριμένα σημεία …ειδοποιούνται οι παράνομοι εισερχόμενοι …Οι τελευταίοι όμως σωστές καρμανιόλες οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με ιλιγγιώδη ταχύτητα, είτε γιατί δεν γνωρίζουν είτε το πιθανότερο γιατί θέλουν να αποφύγουν την σύλληψη τους ..Ο μέχρι τώρα απολογισμός δύο νεκροί από ανυποψίαστους Εβρίτες αλλά και αρκετοί τραυματίες μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά…Πάλι σήμερα κίνηση στο αντίθετο ρεύμα στην περιοχή του Δωρικού με κατάληξη τέσσερα παιδιά στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ….

Παρ ότι το όλο πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και καιρό στα όργανα της Ελλαδικής πολιτείας ,μέχρι τώρα δεν είχε υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση αντίθετα θα έλεγε κανείς πως υπάρχει υποβάθμιση και στο τέλος συγκάλυψη . Γιατί το φαινόμενο της κίνησης στο αντίθετο ρεύμα πορείας κυρίως εντός της Εγνατίας οδού αλλά και σε αρκετούς επαρχιακούς δρόμους είναι πια συχνό για να μη πω πυκνό , δημιουργώντας μια άνευ προηγούμενου ανασφάλεια στους νομότυπα κινούμενους οδηγούς …Οι τελευταίοι παίζουν ρώσικη ρουλέτα , αφού δεν ξέρουν αν κάτω από αυτές τις ρευστές συνθήκες θα επιστρέψουν ζωντανοί ….

Οι προτεινόμενες λύσεις πολλές δραστικές και ενδιαφέρουσες…

Μόλις χθες και μετά από συναφές άρθρο μου στο διαδίκτυο «Όταν τα όργανα της Πολιτείας εκθέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες….» και παρέμβαση μου για το επίμαχο αυτό θέμα στο ραδιοφωνικό σταθμό Σφαιρικός , συνήλθε εκτάκτως τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ , ανωτέρων αστυνομικών και βουλευτών, όπου και πάλι δεν δόθηκε καμμία λύση.

Κατόπιν τούτου κι επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα επείγον με την παρούσα αίτηση μου ΚΑΛΩ το Δ.Σ. του Συλλόγου μας να παρέμβει και να ζητήσει την άμεση λήψη μέτρων, όπως ιδιαίτερα αυξημένη αστυνόμευση όλο το 24ωρο στις εισόδους και εξόδους των κόμβων, προς την Εγνατία οδό, από το Αρδάνιο μέχρι και την Ξάνθη. Την άμεση νομοθετική παρέμβαση ακόμα και με υπουργική απόφαση, για τοποθέτηση συστημάτων (κόφτες) που θα απενεργοποιούν τα αντιθέτως κινούμενα οχήματα επί της Εγνατίας οδού.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες Σας λόγω του κατεπείγοντος και την άμεση ενημέρωση μου επ’ αυτού.

Αλεξ/πολη 1-8-2023

Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος

Δρ. Νομικής – Δικηγόρος