Με επίτιμη προσκεκλημένη και κύρια ομιλητή την επίτιμη αντιπρόεδρο του συμβουλίου της επικρατείας και πρόεδρο του επιμελητηρίου περιβάλλοντος και βιωσιμότητας, Μαρία Καραμανώφ, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο κτίριο του νομαρχείου η «Εξέλιξη της δασικής προστασίας στην Ελλάδα – Το παρελθόν το παρόν και το δυστοπικό μέλλον.» Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Οικολογική Εταιρία Έβρου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Στην τοποθέτηση του ο ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρίας Έβρου, Γιώργος Δεμερίδης μίλησε για ένα ιδιαίτερο επίκαιρο ζήτημα για την περιοχή μας δεδομένης της καταστροφικής πυρκαγιάς το περασμένο καλοκαίρι.

Η κα. Καραμανώφ αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους φτάσαμε στο σημείο που βρισκόμαστε μετά τις πυρκαγιές τονίζοντας πως το μέλλον του τόπου μας προβλέπεται δύσκολο καθώς η περιοχή μας έχει αντιμετωπίζει μεγάλες καταστροφές. Μεγάλο στοίχημα -όπως είπε- είναι η επόμενη ημέρα δηλαδή πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση μέχρι να φτάσουμε το σημείο πριν την καταστροφή και να επανέλθει το φυσικό περιβάλλον στην αρχική του κατάσταση. Όπως εξήγησε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθεί και νομική οπτική δηλαδή θα αναδειχθούν οι περιορισμοί και οι προϋποθέσεις για να επιτευχτεί κάτι τέτοιο.

Κάλεσε τους πολίτες να βοηθήσουν στην διατήρηση του δάσους όπως είναι και όχι να το αλλάξουν μορφή η περιοχή αυτή. Η αιχμή αυτή αφορούσε φυσικά τις ασταμάτητες αιτήσεις για τοποθέτηση αιολικών πάρκων και άλλα και οι απόπειρες για εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.

Ακούστε τι είπαν για την εκδήλωση ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρίας Έβρου, Γιώργος Δεμερίδης και η επίτιμη αντιπρόεδρος  του συμβουλίου της επικρατείας Μαρία Καραμανώφ:

Γιώργος Χονδρόπουλος