Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Eldorado Gold ο CEO της εταιρίας George Burns αυτή την φορά βάζοντας στο επίκεντρο μια νέα επένδυση στο Πέραμα του Δήμου της Αλεξανδρούπολης. Όπως ανέφερε:

Ο George Burns: CEO της EldoradoGold

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 12 εκατομμύρια ουγγιές χρυσού σε αποδεδειγμένα και πιθανά αποθέματα, το 41% αυτών εντός Ελλάδας. Έχουμε επίσης ένα συνεχιζόμενο πρόγραμμα εξερεύνησης που συνεχίζει να αναπληρώνει και να αυξάνει τους πόρους και τα αποθέματά μας. Για 30 χρόνια, η EldoradoGold ανοίγει νέους δρόμους στον τομέα της εξόρυξης και η διαρκής επιτυχία μας βασίζεται σε τρεις πυλώνες. 1) Ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων υψηλής ποιότητας και μεγάλης διάρκειας ζωής. 2) Μια ακλόνητη δέσμευση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα. 3) Και μια σειρά από έργα στρατηγικής ανάπτυξης μοναδικά μεταξύ των συναδέλφων μας. Και κλειδί σε αυτόν τον τρίτο πυλώνα είναι τα περιουσιακά μας στοιχεία στην Ελλάδα, όπου λειτουργούμε το υπόγειο ορυχείο στην Ολυμπιάδα και προχωράμε το μετασχηματιστικό μας έργο στις Σκουριές»

 

 

Πιο συγκεκριμένα για την Θράκη, εξέφρασε το ενδιαφέρον της εταιρίας για το Πέραμα μιλώντας για ένα σημαντικό και στρατηγικό πρότζεκτ ανάπτυξης που θα μετατρέψει την χώρα μας σε έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χρυσού στην Ευρώπη.

Στον αντίποδα η Τ.Ε. του ΚΚΕ Έβρου καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση καθώς όλοι μαζί οφείλουμε να προστατεύσουμε την λαϊκή περιουσία και όχι να την παραδώσουμε στα συμφέροντα μεγάλων εταιρίων.

Ο Σιδέρης Μιχαηλίδης: μέλος της Τ.Ε. Κ.Κ.Ε. Έβρου