Ο Δρ. Γιώργος Ηλιόπουλος, βιολόγος (ΕΚΠΑ) με διδακτορική διατριβή (ΑΠΘ) στην οικολογία του λύκου (Canis lupus) και συνεργάτης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στη δημοσιογράφο Όλια Γκαντανίδου.

Ακούστε όλα όσα ανέφερε παρακάτω:

Λίγα λόγια για τον κ. Ηλιόπουλο:

Είναι επιστημονικός συνεργάτης σε προγράμματα παρακολούθησης μεγάλων θηλαστικών, σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, πανεπιστημιακά ιδρύματα και έχει συμμετάσχει σε Ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες (ΕΠΜ) για την θεσμοθέτηση και ζωνοποίηση Εθνικών πάρκων, μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) μεγάλων γραμμικών έργων και σε άλλες ειδικές έρευνες που αφορούν τα μεγάλα θηλαστικά.

Από το 1997 έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 40 προγράμματα που αφορούν την παρακολούθηση και διατήρηση των μεγάλων σαρκοφάγων, συμπεριλαμβανομένων και εθνικών προγραμμάτων LIFE για την αρκούδα και το λύκο.

Έχει δημοσιεύσει σχετικές επιστημονικές εργασίες και ειδικές τεχνικές εκθέσεις. Είναι τακτικό μέλος του LCIE (Large Carnivore initiative for Europe) και της IUCN SSC (International Union for the Conservation of Nature- Species survival committee)