Ενημερωτική δράση ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της ευζωίας διοργανώσαν στο κτίριο του νομαρχείου το απόγευμα της Τετάρτης: η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης μαζί με την Higher Than Everest. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν γύρω από τα οφέλη της επαφής με την φύση την ένταξη στην καθημερινότητα της ήπιας έντασης σωματικής άσκησης και υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνήθειων.

Κική Τσακαλδήμη-Πρέσβειρα Higher than Everest

 

 

 

 

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε μια «στρογγυλή τράπεζα» με επίκεντρο τον διάλογο, με εισηγητές: την Ματίνα Αλιμούδη, Επαγγελματία Άσκησης & Υγείας, με ειδικότητα στην προσαρμοσμένη σωματική άσκηση για καρκινοπαθείς, την Χριστίνα Παλαιολόγου Ψυχολόγο (γραμματέας στο Δ.Σ. του ΣυνεχίΖΩ Σύλλογος Καρκινοπαθών & φίλων Ν. Έβρου) και τον Νίκο Αδαμίδη, Διατροφολόγο–Διαιτολόγο. Στην εκδήλωση μίλησε και η Κική Τσακαλδήμη, ορειβάτισσα- ομιλήτρια παρακίνησης (1 η Ελληνίδα στο Έβερεστ το 2017) και πρέσβειρα ιδεών για την Higher Than Everest.

Ακούστε τι είπε για την δράση η πρέσβειρα της Higher Than Everest Κική Τσακαλδήμη:

Η δράση είναι διττή και θα συνεχιστεί την Κυριακή 22/10 με Ήπια πεζοπορία / υπαίθριες δραστηριότητες Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του να περπατήσουν στην φύση, να αφεθούν στην διαδικασία της εξερεύνησης και της περιπέτειας και να έρθουν κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον.

Σημείο συνάντησης: Είσοδος Πάρκου Προσκόπων
Ώρα συνάντησης: 8:30 πμ
Η μετακίνηση προς το σημείο έναρξης της πεζοπορίας θα γίνει με μισθωμένο λεωφορείο.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για μια εκ των πολλών δράσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σε διάφορες πόλεις της περιφέρειας μας.

Ακούστε τι είπε για την δράση η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Δ/σης Δημόσιας Υγείας της Π.Α.Μ.Θ. Γεωργία Σωτηρίου:

 

Γιώργος Χονδρόπουλος