Τρίημερη δράση για την ενημέρωση και πρόληψη και ενημέρωση από την ασθένεια που προκαλεί ο ιός HIV. Το Σάββατο διεξήχθει αγώνας δρόμου στο γήπεδο “Φώτης Κόσμας” με την συμμετοχή εργαζόμενων και νοσηλευτών από το ΠΓΝΑ καθώς και φοιτητών και εθελοντών. Την Τρίτη φοιτητές και εθελοντές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και προφυλακτικά στους περαστικούς ενώ την Τετάρτη στις 19:00 θα προβληθεί η ταινία “120 χτύποι το λεπτό” στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη.

 

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS από το 1988, δίνοντας έτσι κάθε χρόνο την ευκαιρία να επικεντρώνεται η προσοχή όλου του πλανήτη στη σύγχρονη πανδημία της εποχής μας. Εκτιμάται ότι περίπου 37 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με τον ιό HIV ενώ από αυτούς μόνο τα 15,8 εκατομμύρια λαμβάνουν αντιρετροϊκή αγωγή, αριθμός που εξακολουθεί να είναι μικρότερος από το 50% των νοσούντων. Αυτή την στιγμή σύμφωνα με στοιχεία από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης υπάρχουν 180 ασθενείς με τον ιό στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Κάρολος Κωνσταντινίδης: πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών και Φίλων ΠΓΝΑ

Ακούστε τι είπε για τις δράσεις ο πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών και Φίλων του ΠΓΝ της Αλεξανδρούπολης Κάρολος Κωνσταντινίδης: