Σε απολογισμό πεπραγμένων, στο πλαίσιο του προγράμματος Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, προχώρησε ο δήμαρχος της πόλης Ιωάννης Ζαμπούκης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Παράθεσε τους στόχους που είχαν τεθεί μέχρι και σήμερα και ανακοίνωσε τους νέους που αποσκοπούν σε μια φιλικότερη και πιο φιλόξενη πόλη, που θα αγκαλιάζει τους τουρίστες και θα βελτιώνει την καθημερινότητα των δημοτών.

Τόνισε πως έχουν ολοκληρωθεί οι διεργασίες στο παραλιακό μέτωπο καθώς και οι επιπλέον παρεμβάσεις που κρίθηκαν αναγκαίο όπως η τοποθέτηση νέας παιδικής χαράς, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής/ ανάπλασης της δυτικής ζώνης του λιμένα καθώς η επέκταση του ποδηλατόδρομου και διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου στάθμευσης. Επεσήμανε πως λόγω καθυστερήσεων ακόμη περιμένουμε την ανάδοχο εταιρία για την ανάδειξη / αξιοποίηση των ιστορικών αποθηκών στο λιμάνι.

Παρέθεσε τους προϋπολογισμούς των έργων που έχουν εκτελεσθεί καθώς και τα ποσά εκείνων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Κλείνοντας παρέθεσε τους στόχους που έχει θέσει για τα επόμενα χρόνια προκειμένου να συνεχίσει η ανέλιξη της πόλεις στους τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση / απολογισμός με τους εκπροσώπους φορέων που συνεργάστηκαν τα τελευταία 4 χρόνια με τον Δήμο και τέθηκαν οι νέοι στόχοι συνεργασίας προς όφελος των πολιτών.

Γιώργος Χονδρόπουλος