Στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στον Σάκη Σταυρίδη μίλησε ο Ευάγγελος Λαμπάκης επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Αλεξανδρούπολης της παράταξης «Πόλη και Πολίτες» για την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου 2019 μετά από αίτημα 21 δημοτικών συμβούλων και με θέμα για άλλη μια φορά το χρυσό.

Πιο συγκεκριμένα οι 21 δημοτικοί σύμβουλοι που ζήτησαν την έκτακτη συνεδρίασης είχαν θέσει τα παρακάτω ζητήματα:

  1. Ανάθεση σε έγκριτο νομικό γραφείο των νομικών προσφυγών σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο για το μπλοκάρισμα και τη ματαίωση της αδειοδότησης της επένδυσης εξόρυξης χρυσού (Εισηγ. κ.κ. Λαμπάκης Ευαγγ., Μιχαηλίδης Π., Δευτεραίος Σ., Λαζόπουλος Δ.)
  2. Πρόσκληση και φιλοξενία έγκριτων δημοσιογράφων από Αθήνα και Θεσσαλονική για την ενημέρωση των αγώνων της τοπικής κοινωνίας στο πλαίσιο της διάχυσης σε πανελλήνιο επίπεδο (Εισηγ. κ.κ. Λαμπάκης Ευαγγ., Μιχαηλίδης Π., Δευτεραίος Σ., Λαζόπουλος Δ.)
  3. Ενημέρωση των Προέδρων και Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, του Πρωθυπουργού, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη στήριξη τους στους αγώνες (Εισηγ. κ.κ. Λαμπάκης Ευαγγ., Μιχαηλίδης Π., Δευτεραίος Σ., Λαζόπουλος Δ.)

Μετά από συζήτηση που οφείλουμε να σημειώσουμε ότι έγινε σε σχετικά ήρεμο κλίμα, αποφασίστηκε ομόφωνα η διοργάνωση συνεντεύξεων σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα για να γνωστοποιηθεί η άρνηση των πολιτών και των φορέων της Θράκης στο πανελλήνιο της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή.

Επίσης αντιπροσωπεία να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων καθώς και να συνεχιστεί η νομική εκπροσώπηση του δήμου για περαιτέρω ενέργειες με τον Χρήστο Δετσαρίδη και έναν δικηγόρο των Αθηνών που είναι λέκτορας στο ΔΠΘ και είχε γίνει σύμβαση μαζί τους από το 2012.

«Ετοιμαζόμαστε γι’ αυτόν τον πόλεμο μετά και τις δηλώσεις Μητσοτάκη και όσα δήλωσε στη Θεσσαλονίκη για την επένδυση χρυσού» είπε ο Ευάγγελος Λαμπάκης.

Παράλληλα επιτέθηκε για άλλη μια φορά κατά του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, υποστηρίζοντας ότι είναι υπέρ της επένδυσης του χρυσού με αφορμή το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση από τον Δικηγορικό Σύλλογο που να αποδεικνύει το αντίθετο.

Ωστόσο εξέφρασε τη χαρά του που οι 41 δημοτικοί σύμβουλοι είναι κατά της επένδυσης και θα δώσουν όλοι μαζί τον αγώνα.

Ακούστε όλα όσα είπε ο Ε. Λαμπάκης: