Αύριο Παρασκευή 6 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη ημερίδα με θέμα «Ενισχύοντας τις δυνατότητες των τοπικών αρχών να συμμετέχουν σε Ενεργειακές Κοινότητες» που διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), στο Επιμελητήριο Έβρου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και με αφορμή αυτό το γεγονός μίλησε τον ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στον Σάκη Σταυρίδη η αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών πόρων Ελένη Ιντζεμπελίδου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, πιστεύει πως είναι χρέος της δημοτικής αρχής να ενημερώσει τους πολίτες για τις ενεργειακές κοινότητες και αν υπάρχει η δυνατότητα έστω μιας μικρής συμβολής στην κλιματική αλλαγή αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο ενότητες:

α. Εργαστήριο με τίτλο: «Συμμετοχή των τοπικών αρχών στην ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας», που απευθύνεται στα στελέχη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

β. Ανοικτή Συζήτηση με θέμα «Οι ενεργειακές κοινότητες ως ευκαιρία για τη δημιουργία ενός κοινού οράματος για την ενεργειακή μετάβαση των τοπικών κοινωνιών», η οποία απευθύνεται σε πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν ή ήδη συμμετέχουν σε μια Ενεργειακή Κοινότητα, καθώς και σε ΜΜΕ και κοινωνικές επιχειρήσεις.

Ακούστε όλα όσα είπε η κ. Ιντζεμπελίδου: