Η Δρ Γεωργία Τσουλφά, Διευθύντρια του CTY Greece μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και τη δημοσιογράφο Όλια Γκαντανίδου.

Ακούστε όλα όσα ανέφερε παρακάτω:

Εξετάσεις του Κολεγίου Ανατόλια για χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2023 αντίστοιχα, με στόχο την επιλογή των μαθητών/τριών που θα παρακολουθήσουν το θερινό πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη.

Η Eurobank, με τη δωρεά της στο Πρόγραμμα έχει εξασφαλίσει έναν σημαντικό αριθμό υποτροφιών, ειδικά για τους μαθητές και για τις μαθήτριες της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας βάσει οικονομικών κριτηρίων.

Η συμμετοχή στα προγράμματα του CTY Greece (Διαδικτυακά, Σαββατοκύριακου και Θερινά) προϋποθέτει την αξιολόγηση των μαθητών/τριών μέσω εξετάσεων που έχουν σχεδιαστεί από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins (JHU CTY).

Με την εγγραφή του στις εξετάσεις το κάθε παιδί έχει, παράλληλα, την ευκαιρία να διεκδικήσει μία από τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει το CTYGreece με την υποστήριξη των δωρητών του. Από το 2013 μέχρι σήμερα περισσότερα από 1.500 παιδιά έχουν λάβει υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα για τα θερινά προγράμματα, ποσοστό μεγαλύτερο του 56%.

Οι εξετάσεις είναι στα ελληνικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές/τριες από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου.

Για τη συμμετοχή απαιτείται εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας https://www.cty-greece.gr/el/exams όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα, τις ημερομηνίες εγγραφών και δείγματα των τεστ.

Αναλυτικές οδηγίες για τις εξετάσεις και την πρόσβαση στον τόπο διεξαγωγής τους θα αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους εγγεγραμμένους.

Το CTY Greece με αριθμούς

  • Σχεδόν 7.000 μαθητές και μαθήτριες από Γ΄ Δημοτικού έως Β΄ Λυκείου έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα τα προγράμματα του CTYGreece (ημερήσια, Σαββατοκύριακου, online και θερινά)
  • Περισσότερα από 500 παιδιά έχουν λάβει υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα για τα θερινά προγράμματα, ποσοστό μεγαλύτερο του 56%
  • Το 50% των μαθητών προέρχεται από δημόσια σχολεία
  • Το 50% των μαθητών προέρχεται από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
  • Περισσότεροι από 2.678 καθηγητές και δάσκαλοι από 200 διαφορετικά σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου έχουν λάβει μέρος στα δωρεάν επιμορφωτικά εργαστήρια, που προσφέρει το CTYGreece με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Μεγάλοι δωρητές του Κέντρου είναι η τράπεζα Eurobank και η εταιρία Lidl Ελλάς. Δωρητές είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η εταιρία NetcompanyIntrasoftη εταιρία StarBulkCarriers Corp., και η Deloitte. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρία AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη LidlCyprus.