Πραγματοποιήθηκε στις 14-1-19 με μεγάλη επιτυχία, η κοινή συνεδρίαση του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης .

Η μεγάλη συμμετοχή νέων αγροτών, μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την διεκδίκηση και εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και την οικονομική αναβάθμιση της περιοχής .

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν οι εξής :

1.Την Πέμπτη 17-1-2019 σύσσωμος και ενωμένος ο αγροτικός κόσμος,να παραστεί στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης και να στηρίξει μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια τους κατηγορούμενους συναδέρφους μας .
Οι αγώνες μας είναι κοινοί! Εάν πάει ένας από εμάς κατηγορούμενος, είναι σαν να πηγαίνουμε όλοι !!

2. Για το θέμα του σφαγείου: ο αγροτικός κόσμος της περιοχής καταδικάζει την καθυστέρηση του έργου κατασκευής του σφαγείου και εξουσιοδοτεί τις διοικήσεις να συνεχίσουν να ασκούν πίεση ώστε να μας δοθεί από την δημοτική αρχή ένα σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας .

3. Να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη και τους βουλευτές του Νομού όπου θα ζητηθεί η στήριξη και η παρέμβαση τους,έτσι ώστε να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα που εδώ και χρόνια ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και με την συνεργασία όλων, να βρεθούν κονδύλια ή προγράμματα ένταξης για την κατασκευή του υπογείου αρδευτικού Πετάλου .

4. Η επιτακτική ανάγκη για αναβολή της αναδιανομής των δημόσιων αγροκτημάτων και η παράταση της υπάρχουσας κατάστασης για έναν χρόνο,για να δοθεί η δυνατότητα στις υπηρεσίες να ξεπεράσουν τυπικά και ουσιαστικά προβλήματα όπως:
-Ο κίνδυνος να χαρακτηριστούν χωράφια καλλιεργήσιμα ως δασικά.
-προβλήματα με χωράφια που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα βιολογικών, απονιτροποίησης
-και φυσικά ο μεγάλος κίνδυνος να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια από την περιοχή και να δοθεί στους αγρότες η δυνατότητα να αντικαταστήσουν τα αγροκτήματα αυτά με άλλα.

5. Παρακολούθηση της πορείας του έργου κατασκευής υπογείου αρδευτικού δικτύου Πέπλου -Κήπων και μέτρα πίεσης για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και ταχύτερη κατασκευή του έργου .

6. Να ζητηθεί και να προγραμματισθεί από τον δήμο Αλεξανδρούπολης η κατασκευή της μελέτης των υπολοίπων αρδευτικών έργων ( Φερών, Δορίσκου, Μοναστηρακίου).

Για τη συνάντηση μίλησε ο Κώστας Δουνάκης στον Σάκη Σταυρίδη και το ραδιόφωνο sferikos 99,3.

Ακούστε τι είπε: