Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, μαζί με άλλους 24 Βουλευτές της Ν Δ για το γεγονός ότι αποκλείστηκαν αδικαιολόγητα οι δικαιούχοι της φυτικής παραγωγής και οι νέες καλλιέργειες από τη νέα προκήρυξη του Υπουργείου για τις Βιολογικές Καλλιέργειες.

Δυστυχώς αν και ο Αναπ. Υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους βιοκαλλιεργητών στις 6 Νοεμβρίου 2017 τους διαβεβαίωσε ότι θα συμπεριληφθεί η φυτική παραγωγή (καλλιέργεια) στη νέα Προκήρυξη τελικά αυτό δεν συνέβη!

Την ίδια στιγμή παραμένουν οι ανισότητες ενίσχυσης στο Πρόγραμμα μεταξύ Περιφερειών, ανάλογα με τους κατανεμηθέντες βοσκοτόπους, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται οι νέοι κτηνοτρόφοι. Παράλληλα, με τη νέα Προκήρυξη δημιουργείται και ανισοκατανομή μεταξύ Κτηνοτρόφων διαφορετικών εκμεταλλεύσεων.

Οι Βουλευτές ρωτάνε μεταξύ άλλων τον Υπουργό για ποιο λόγο δεν ενέταξε στην νέα Προκήρυξη τη φυτική παραγωγή και τις νέες καλλιέργειες.

Πότε θα δοθεί και με ποιο τρόπο το ποσό των 103 εκ. ευρώ που έχει δεσμευτεί για τη φυτική παραγωγή.

Επίσης, με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή των δικαιούχων της προκήρυξης ώστε να μην κινδυνεύει η χώρα μας να τιμωρηθεί με πρόστιμο από την Ε.Ε.;

Ο Βουλευτής Αναστάσιος Δημοσχάκης, φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο sferikos99,3 και μίλησε με τον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη.

Ακούστε τι είπε: