Διεθνές συνέδριο με τίτλο “Μετακινήσεις πληθυσμών, 1900-1951: ο κόσμος και η Θράκη” διοργανώνουν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία με το  το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης.

Το συνέδριο θα πραγματοποιήθηκε στις 20 και θα συνεχιστεί στις 21 Οκτωβρίου 2023 στον συνεδριακό χώρο Avdira 2 στο ξενοδοχείο ASTIR EGNATIA HOTEL στην Αλεξανδρούπολη.

Για τον στόχο του συνεδρίου μίλησε ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου Καθ. Πανεπιστημίου Αθηνών και του γ.γ Ιδρύματος της Βουλήςτων Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Ακούστε τι είπε:

Η Αγγελική Γιαννακίδου πρόεδρος του Εθνολογικού Μουσείο της Θράξης μίλησε για την διεξαγωγή του συνεδρίου στην Αλεξανδρούπολη δεδομένου ότι ο Έβρος γενικότερα αποτελεί ένα κόμβο μεταναστευτικών κινήσεων. Ακούστε τι είπε:

Από την πλευρά του, ένας εκ των κύριων ομιλητών της πρώτης ημέρας ο νομικός, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος εστίασε στην ιστορική πτυχή του συνεδρίου και την ανάδειξη της καθημερινότητας των απλών πολιτών εκείνη την περίοδο. Ακούστε τι είπε:

Το συνέδριο και οι ομιλίες θα συνεχιστούν και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου όπως φαίνεται στο πρόγραμμα:

Γιώργος Χονδρόπουλος