Επίσκεψη στα εκτελούμενα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου στο οδικό δίκτυο της Σαμοθράκης πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς με τον Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών Β. Παρασκευόπουλο συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Σαμοθράκης  Γ. Γρηγόραινα.

Για την επίσκεψη αυτή μίλησε στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στον Σάκη Σταυρίδη ο Δημήτρης Πέτροβιτς εξηγώντας ότι στην ευθύνη της η Περιφέρεια έχει το βόρειο και νότιο οδικό άξονα του νησιού και αφορούν στην αποκατάσταση της βατότητας τους δρόμου.

Επίσης έγιναν παρεμβάσεις για την καλύτερη ροή των ρεμάτων δίπλα στο δρόμο και τοποθέτηση στηθαίων. Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου επισκέφθηκε και τη γέφυρα Μπέλεϋ που ολοκληρώθηκε χθες.

«Έχει ολοκληρωθεί σχεδόν το 65% των έργων στη Σαμοθράκη και καιρού επιτρέποντος θα ξεκινήσουν και οι ασφαλτοστρώσεις. Μαζί και με κάποιες εκκρεμότητες που υπάρχουν λόγω των καιρικών συνθηκών, εκτιμούμε ότι το όλο έργο των παρεμβάσεών μας θα έχει ολοκληρωθεί την άνοιξη» σημείωσε ο Δημήτρης Πέτροβιτς.

Σε ερώτηση αν φέτος το καλοκαίρι η Σαμοθράκη θα είναι έτοιμη να δεχθεί τους τουρίστες της, απάντησε πως το οδικό δίκτυο θα έχει ολοκληρωθεί καθώς και ο καθαρισμός των ρεμάτων. «Εμείς ως Περιφέρειας θα βοηθήσουμε να δοθεί μια νέα ώθηση στο νησί, όπως το δημοσιογραφικό συνέδριο. Όμως δεν είναι μόνο η Περιφέρεια, είναι και τα υπουργεία» επεσήμανε.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Δημήτρης Πέτροβιτς: