Στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στον Σάκη Σταυρίδη μίλησε ο Δημήτρης Λαζόπουλος και αναφέρθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019.

Αναφερόμενος στη συγκρότηση των επιτροπών του Δήμου στις οποίες συμμετείχαν και πολίτες, είπε πως δεν έγινε πρόσκληση προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να προτείνουν πρόσωπα που έχουν γνώση, ικανότητες και διάθεση για να συμβάλουν στο έργο τους. «Υπήρξε μονοπαραταξιακή συγκρότηση με βάση τις επιλογές της δημοτικής αρχής με άτομα που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιό της. Θα μπορούσε αυτό να είχε αποφευχθεί» σημείωσε. Ωστόσο ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Για την αναστολή λειτουργίας των ιαματικών λουτρών Τραϊανούπολης, είπε πως η ενημέρωση ουσιαστικά έγινε από τα ΜΜΕ με δελτίο τύπου της ΤΙΕΔΑ. «Ζητήσαμε να μας παρουσιαστούν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την πράξη, που είναι η σφραγίδα απαξίωσης της επιχείρησης. Αυτό που λάβαμε ως απάντηση είναι πως θα πρέπει εγγράφως να θέσουμε το ερώτημα και εγγράφως να μας απαντήσει η δημοτική αρχή» επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας πως «η διαφάνεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση της δημοτικής αρχής και θα έπρεπε να ακούσουμε τους σχεδιασμούς της για το πότε και το πως θα ξαναλειτουργήσουν τα ιαματικά λουτρά».

Επίσης μίλησε για τη μη παραχώρηση από τον ΟΛΑ στο δήμο της δυτικής χερσαίας ζώνης που υποστήριξε ότι έπρεπε να έχει γίνει από το 2017.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην διεκδίκηση χώρου στέγασης των δημοτικών παρατάξεων στο δημοτικό κατάστημα καθώς και γραμματειακή υποστήριξη.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Δημήτρης Λαζόπουλος: