Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 24ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών και οι τελευταίες εργασίες για την άρτια διοργάνωση της γίνονται με εντατικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κολγιώνης Δημήτρης Αντιδήμαρχος Φερών, στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στον Σάκη Σταυρίδη στην τελετή εγκαινίων προσκλήθηκαν για να παρευρεθούν ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ και αντιπεριφερειάρχης Έβρου, οι βουλευτές του νομού, τον αγιασμό θα κάνει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και γίνεται προσπάθεια να παρευρεθεί και υψηλή εκπροσώπηση από την Κυβέρνηση.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι μέχρι στην Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και το πρόγραμμα της έκθεσης περιλαμβάνει και μια ημερίδα με θέμα «Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας» που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα με ομιλητές τον Τζιμούδη Απόστολο και τον Ράπτη Δημήτριο.

Στόχος της 24ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών είναι η προώθηση των τοπικών προϊόντων, η προβολή των αγροτικών επιχειρήσεων, η στήριξη της συνεργασίας στον πρωτογενή τομέα καθώς και η ανάπτυξη του αγροτουρισμού .

Με την παρουσία 45 εκθετών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, και την ημερίδα που διοργανώνεται στα πλαίσιά της, φιλοδοξία είναι η 24η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών να είναι ένα από τα σημεία αναφοράς του Πρωτογενούς Τομέα στην περιοχή μας.

Ο Δημήτρης Κολγιώνης κάλεσε όλους τους αγρότες της περιοχής να επισκεφθούν την έκθεση και να δουν τα νέα αγροτικά μηχανήματα και αγροτικά προϊόντα και να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα. Ο ίδιος είπε ακόμα πως μετά το τέλος της έκθεσης θα πρέπει να αξιολογούν τα αποτελέσματά της και το πως μπορεί ο δήμος να φανεί ακόμα περισσότερο χρήσιμος.

Ένας ακόμα στόχος της νέας δημοτικής αρχής, είναι στο άμεσο μέλλον με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Θράκης το 2020, να γίνει μια προβολή των προϊόντων της Θράκης στους χώρους του μετρό στην Αθήνα.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Δημήτρης Κολγιώνης: