Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υποδομών του Δήμου Σουφλίου, Δημήτρης Δαρούσης, μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Χονδρόπουλο.

Αρχικά αναφέρθηκε στην εξαγγελία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια για δημιουργία ΣΟΑ σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο λέγοντας πως και ο δήμος Σουφλίου διεκδικεί δημιουργία οικιών για στρατιωτικούς καθώς πρέπει άμεσα να ληφθούν αποφάσεις για την στήριξη του Σουφλίου δεδομένου ότι αντιμετωπίζει σφοδρή μείωση του πληθυσμού του.

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και για την ανάγκη ίδρυσης κτηνιατρικής σχολής στο Σουφλί προκειμένου να υπάρξει δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το μήκος και πλάτος του νομού Έβρου.

Σχετικα με τα σενάρια που θέλουν την κτηνιατρική σχολή να ιδρύετε στην Αλεξανδρούπολη ή στην Ορεστιαδα, είπε πως ο Δήμος Σουφλίου έχει -έδω και αρκετό καιρό- ξεκινήσει τις διαδικασίες περνώντας ομόφωνο ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο. Πλέον, είπε πως χρειάζεται πολιτική βούληση και κάλεσε τους βουλευτές του νομού να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα τους.

Ακούστε όλα όσα ανέφερε παρακάτω: