Στην αστυνομία ανήκει αποκλειστικά και μόνο η ανεύρεση των δραστών που ρίχνουν φόλες στα αδέσποτα της περιοχής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, είπε ο  Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Ζιώγας, μιλώντας σήμερα το πρωί στον Σάκη Σταυρίδη και στο ραδιόφωνο sferikos 99,3.

Ο Δήμος συνεργάζεται με την αστυνομία και προσφέρει όποια βοήθεια μπορεί, όπως συνεργάζεται και με τους φιλόζωους της πόλης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Υπάρχει η υπόσχεση ότι θα ενταθεί η αστυνόμευση στις περιοχές που παρουσιάστηκαν έντονα περιστατικά με φόλες και προχωράει η διαδικασία της καταγγελίας στην εισαγγελία.

Ήδη μπαίνουν πινακίδες που ενημερώνουν τους πολίτες για τις επιπτώσεις του νόμου για τις φόλες.

Παράλληλα ο Χρήστος Ζιώγας χαρακτήρισε το καταφύγιο του δήμου στο Δωρικό, «υποδειγματικό» όπου φιλοξενούνται δεκάδες ζώα με πολύ φροντίδα και σε πολύ καλή κατάσταση και ξοδεύονται περίπου 100.000 ευρώ το χρόνο για τη διαχείριση των αδέσποτων.

Επίσης διανέμονται 500 σακιά τροφές σε διάφορες περιοχές για το τάισμα των αδέσποτων σκύλων.

Σύντομα δε θα αγοραστούν ταΐστρες και θα τοποθετηθούν στον ιστό της πόλης, ενώ το πρόγραμμα στειρώσεων λειτουργεί και γίνονται καθημερινά.

Ακούστε τι είπε ο Χρήστος Ζιώγας: