Ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στον Σάκη Σταυρίδη, για την κατάσταση που επικρατεί στο τελωνείο Καστανεών εδώ κι επτά ημέρες, όταν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες συγκεντρώθηκαν εκεί θέλοντας να περάσουν παράνομα στη χώρα.

Χαρακτήρισε ήσυχη τη χθεσινή νύχτα και είπε πως το πρωί υπήρξαν κάποια επεισόδια έντασης στις Καστανιές, όμως τα περιστατικά επιχείρησης εισόδου έχουν επεκταθεί κατά μήκος όλου του ποταμού Έβρου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, ακόμα και ο καιρός παίζει μεγάλο ρόλο στον τρόπο που συμπεριφέρονται οι παράνομοι μετανάστες, αφού η σημερινή βροχόπτωση έχει ανακόψει την ορμή τους, όμως οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν όλο το χειμώνα διευκόλυναν τη διέλευση όσων ήθελαν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα.

Ο κ. Γιαλαμάς σχολίασε και το γεγονός της δημιουργίας ενός μίνι καταυλισμού από την πλευρά της Τουρκίας, κοντά στην Αδριανούπολη, κάτι που αν γίνει τελικά θα δημιουργεί καθημερινά προβλήματα στην περιοχή.

Τέλος ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση της ομοψυχίας όλων των σωμάτων ασφαλείας όσο και τη συμπαράσταση των κατοίκων σε αυτούς.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε: