Στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στον Σάκη Σταυρίδη μίλησε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος με αφορμή τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης ότι δεν θα δημιουργηθεί καμία δομή μεταναστευτικού χαρακτήρα στον Έβρο.

Όπως είπε «από την πρώτη στιγμή έθεσα στον πρωθυπουργό την ανάγκη να βγει σύντομα η προκήρυξη για την πρόσληψη συνοριοφυλάκων αλλά και να μη γίνει καμία δομή μεταναστευτικού χαρακτήρα στον Έβρο» τόνισε και ανέλυσε το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην εκπαίδευση των συνοριοφυλάκων στις σχολές Κομοτηνής και Διδυμοτείχου κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό από πολλές πλευρές για την τοπική κοινωνία και σχολίασε την προκήρυξη πρόσληψης ειδικά ως προς τα όρια ηλικίας.

Επίσης μίλησε και για τις συναντήσεις του δημάρχου Σαμοθράκης στην Αθήνα για θέματα που απασχολούν το νησί.

«Μαζί με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο, πραγματοποιήσαμε συνάντηση στη Βουλή με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη. Του τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με: την έλλειψη Παιδιάτρου στο νησί, τη νομοθετική επίλυση της λειτουργίας αιμοληπτηρίων, το θέμα της αύξησης του ορίου συνταγογράφησης των γιατρών προς διευκόλυνση των ασθενών.

Θα είμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο όπου αναμένουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν» επεξήγησε.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος: