Ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος, φιλοξενήθηκε σήμερα στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 από τον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη τονίζοντας πως «αυτή τη στιγμή έχουμε χρέος να είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή, πολιτικοί και πολίτες. Είναι όλος ο κόσμος πραγματικά ενωμένος και εκφράζει και την κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι πλέον προσφυγικό. Δεχόμαστε μια ασύμμετρη απειλή στα σύνορά μας».

Ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος είπε πως οι παράνομοι μετανάστες «έχουν γίνει πιόνια στα χέρια της γείτονας χώρας» και αναφέρθηκε σε όλες τις επίσημες επισκέψεις από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και τη σημασία που αυτές έχουν.

Επίσης αναφέρθηκε στην ετοιμότητα που επέδειξαν αστυνομία και στρατός για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που δημιουργήθηκε στο τελωνείο των Καστανεών. «Και στο διπλωματικό επίπεδο ο πρωθυπουργός διεθνοποίησε το ζήτημα άμεσα» σημείωσε, και «αν αλληγόρησε κάποιος αυτή ήταν η Ευρώπη κι όχι η Κυβέρνηση» συνέχισε ο βουλευτής Έβρου, επισημαίνοντας πως γίνονται όλα όσα θα έπρεπε και όσα υποσχεθεί η Κυβέρνηση προεκλογικά για το προσφυγικό.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος: