Στις Φέρες Έβρου βρέθηκε σήμερα, το πρωί, ο Yπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος εξήγγειλε από το Δημοτικό Αμφιθέατρο την πρόσληψη 800 νέων συνοριοφυλάκων.

O Yπουργός σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στη δημοσιογράφο Όλια Γκαντανίδου επισήμανε τα εξής:

‘Βρίσκομαι για ακόμη μια φορά στον Έβρο, για ακόμη μια φορά στις Φέρες, αυτό δεν είναι είδηση, είναι η δουλειά μας που έχει αρχίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό για τη θωράκιση του Έβρου, για τη θωράκιση ασφάλειας της χώρας, για τη θωράκιση της Ευρώπης.

Θέλω να σας πω ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει το αίσθημα όλων των Ευρωπαίων πολιτών και Κυβερνήσεων γιατί έχει πείσει όλους τους Ευρωπαίους ότι μπορεί και φυλάει τα σύνορα, μπορεί και προστατεύει την ασφάλεια της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Οφείλουμε πολλά στους Εβρίτες, οι οποίοι πλέον είναι στο επίκεντρο της προσοχής των Ευρωπαίων.

Ήρθα σήμερα εδώ γιατί υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τις ιδιοκτησίες των ανθρώπων, τους οποίους θα αποζημιώσουμε πλήρως με μεγάλη ικανοποίηση και την επίλυση μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με τεχνικά θέματα που αφορούν στην κατασκευή του φράκτη.

Θα είμαστε εδώ διαρκώς, θα παρακολουθούμε την εξέλιξη, το έργο θα κατασκευαστεί πολύ γρήγορα, και θα αποτελέσει μια ακόμη προσθήκη στην ασφάλεια του Έβρου και της χώρας.

Θέλω να σας ανακοινώσω ότι στις αρχές του 2021 θα προσληφθούν, εκτός από τους 400 οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα αναλάβουν κανονικά καθήκοντα συνοριοφυλάκων, θα προσθέσουμε άλλες 800 προσλήψεις Εβριτών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις δυνάμεις τις αστυνομικές και τη συνοριακή φύλαξη”.

Ακούστε όλα όσα ανέφερε  o κ. Χρυσοχοΐδης παρακάτω:

Δηλώσεις για τη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού στο Δήμο Αλεξανδρούπολης έκανε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκης Ιωάννης.

“Xαιρετίζουμε με ικανοποίηση ακόμη μια φορά την παρουσία του Υπουργού, που βρίσκεται εμπράκτως στα θέματα που απασχολούν την παραμεθόριο.

Η σημερινή ατζέντα περιλάμβανε μεταξύ άλλων την ενημέρωση των αγροτών, ιδιοκτητών, κτηνοτρόφων περιοχών από όπου θα περάσει ο φράκτης.

Ενδιαφέρουσα συζήτηση, και ουσιαστικός διάλογος. Μεταξύ άλλων χαιρετίζουμε την ανακοίνωση δια στόματος του Υπουργού την πρόσληψη επιπλέον 800 συνοριοφυλάκων.

Ακούστε όσα ανέφερε ο Δήμαρχος παρακάτω: