Επίσκεψη στην Π.Ε. Έβρου πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.

Στις 9.00 πραγματοποίησε επίσκεψη στην οικοτεχνία Πορτοκαλίδη στις Φέρες, που παράγει παραδοσιακή σάλτσα ντομάτας.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Αμφιθέατρο της πρώην Δημαρχείας Φερών παρουσία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Ζαμπούκη και του Αντιδημάρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Κολγιώνη.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Έβρου Δερμεντζόπουλος Χρήστος και Δημοσχάκης Αναστάσιος καθώς και φορείς του αγροτικού και του κτηνοτροφικού τομέα της περιοχής.

Στη συνέχεια της περιοδείας ο Υπουργός επισκέφθηκε το Φράχτη του Έβρου στην περιοχή του Πόρου.

Ακούστε όλα όσα ανέφερε ο Υπουργός παρακάτω:

“Μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ την Ελληνική Κυβέρνηση, εδώ στην αρχή της Ελλάδας, στην αρχή της Ευρώπης.

Συζητήσαμε χθες βράδυ, με τους αυτοδιοικητικούς του Νομού, για διάφορα θέματα τα οποία αφορούν στις υποδομές της περιοχής.

Σήμερα ξεκινάμε το οδοιπορικό μας στον πανέμορφο, ιστορικό τόπο σας, από την περιοχή του Δήμου που έχει τη ζωντανή αγροτική και κτηνοτροφική εκμετάλλευση.

Συζητήσαμε με τον Αντιδήμαρχο, που έχει καλή γνώση των θεμάτων και με τους προέδρους του αγροτικού και κτηνοτροφικού συλλόγου της περιοχής.

Αισθάνομαι ότι έχουμε κοινή αντίληψη για τα ζητήματα που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη”, δήλωσε ο Υπουργός.

Aκούστε και όλα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης:

Aμέσως μετά, o Υπουργός μετέβη και στο Τελωνείο των Κήπων.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι ο κ. Λιβανός θα μεταβεί στο Σουφλί και θα επισκεφθεί τα μεταξωτά Μουχταρίδη και μία ώρα μετά θα βρεθεί στην Γαλακτοβιομηχανία Εβροφάρμα ΑΕ στο Διδυμότειχο.

Στις 13.30 θα βρεθεί στον Ερυθροπόταμο όπου εκεί θα γίνει αναγγελία έργου 10 εκατ. και στις 14:30 θα επισκεφθεί την βιομηχανία  Άρδας Frost στα Κόμαρα Ορεστιάδας.

Τέλος στις 18:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων Έβρου στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη.