Στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στον Σάκη Σταυρίδη μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αθανάσιος Τσώνης για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της περιφέρειας που θα έχει κόστος 5,4 εκατομμύρια ευρώ και εξέφρασε την ικανοποίησή του αφού τα χρήματα αυτά προέρχονται από το ΕΣΠΑ.

«Είχε καιρό να δοθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό και θα μπορέσουμε να καλύψουμε πολλές ανάγκες. Θα συμμετάσχουμε σε πολλές εκθέσεις και μάλιστα σήμερα βρισκόμαστε στην Ιταλία, στο Ρίμινι για πρώτη φορά. Λόγω της αεροπορικής σύνδεσης με την Καβάλα, είναι σημαντικό να δηλώσουμε εδώ την παρουσία μας» εξήγησε.

Μάλιστα το περίπτερο της ΠΑΜΘ στο Ρίμινι επισκέφθηκαν ο υπουργός τουρισμού κ. Θεοχάρης και ο Γ.Γ. κ. Φραγκάκης και ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν την περιοχή μας.

«Ο κ. Θεοχάρης υπουργός τουρισμού θα επισκεφθεί την περιοχή μας την ερχόμενη Δευτέρα και το πρόγραμμά του περιλαμβάνει και μια επίσκεψη στη Σαμοθράκη που όλοι γνωρίζουμε τι δυσκολίες πέρασε φέτος το καλοκαίρι»  είπε ο κ. Τσώνης.

Στόχος σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, η προσβασιμότητα είναι πολύ σημαντική και έτσι η επιλογή των προορισμών και συμμετοχής σε εκθέσεις θα γίνεται με βάση αυτήν για να μπορούν να μας επισκεφθούν εύκολα η τουρίστες.

Σε ερώτηση αν η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι γνωστή στο εξωτερικό και αν η ισόρροπη ανάπτυξη είναι δυνατή, απάντησε πως η «Περιφέρεια μας έχει μεγάλη πολυμορφία και πολλά να προσφέρει στο κομμάτι του θεματικού τουρισμού που στόχος μας είναι να αναπτύξουμε» σημείωσε.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Αθανάσιος Τσώνης: