Στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη, μίλησε ο Αναστάσιος Τερζής, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου  με αφορμή τις ανησυχίες των πολιτών για την έξαρση της γρίπης.

Όπως είπε δυστυχώς οι πολίτες θυμούνται τον εμβολιασμό όταν φτάνουμε στον Ιανουάριο – Φεβρουάριο που υπάρχει η έξαρση της νόσου μέχρι και το Μάρτιο. «Ωστόσο θα πρέπει ο εμβολιασμός να γίνεται από τον Σεπτέμβριο, αφού απαιτούνται 15 ημέρες για να δημιουργηθούν τα αντισώματα και ένας μήνας με 40 ημέρες για τον πλήρη κύκλο των αντισωμάτων. Οπότε αν κάποιος θέλει να κάνει το εμβόλιο σήμερα, δεν θα πάθει κάτι, αλλά είναι αργά» σημείωσε.

Ο Αναστάσιος Τερζής ανέφερε τις ομάδες υψηλού κινδύνου που πρέπει να εμβολιάζονται κάθε χρόνο και ειδικά στα παιδιά που καλό θα είναι να εμβολιάζονται χωρίς όμως να είναι υποχρεωτικό.

Παράλληλα σημείωσε ότι φέτος έχουν εμβολιαστεί πολλοί περισσότεροι πολίτες από κάθε άλλη χρονιά.

«Επάρκεια φαρμάκων κατά της γρίπης»

Σε ερώτηση αν υπάρχουν φάρμακα για την αντιμετώπιση της γρίπης, ο Αναστάσιος Τερζής είπε πως υπάρχουν φάρμακα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και μια μικρή έλλειψη ενός ειδικού φαρμάκου, που όμως μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει αντιμετωπιστεί.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Αναστάσιος Τερζής: