Περισσότερα από 300 χιλιόμετρα διένυσαν οι μαθητές και οι συνοδοί/εκπαιδευτικοί τους, του 7ου Γ.Ε.Λ της Καλαμαριάς της Θεσσαλονίκης προκειμένου να προχωρήσουν σε συμβολική δεντροφύτευση απέναντι από το  Δημοτικό Σχολείο του οικισμού της Παλαγίας που επλήγει το καλοκαίρι από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Η δράση έγινε στο πλαίσιο των δράσεων των σχολικών εκδρομών που επιδιώκει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μέσω του «School Pass» και εντάχθηκε εντός της εκπαιδευτικής εκδρομής του λυκείου της Καλαμαριάς.

Η Παπαϊωάννου Βασιλική: Φιλολογος/υπεύθυνη εκδρομής (δεξιά) και η Μαρία, Μαθήτρια του 7ου ΓΕΛ Καλαμαριάς (αρ.)

Ακούστε τι δήλωσε για την περιβαλλοντική αυτή δράση η Βασιλική Παπαϊωάννου: Φιλολογος και υπεύθυνη εκπαιδευτικός της εκδρομής:

Οι νεαροί μαθητές μέσω της εκπροσώπου τους Μαρίας εξέφρασαν την ανησυχία του για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και θέλησαν με αυτό τον τρόπο να δείξουν ότι παρόλο που βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά νοιάζονται.

Ακούστε τι είπε η Μαρία, μαθήτρια του 7ου Λυκείου Καλαμαριάς:

Στο σημείο της δράσης βρέθηκε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης που φυσικά δεν κάθησε με σταυρωμένα τα χέρια, πήρε μια τσουγγράνα και ξεκινήσε να βοηθά και εκείνος στην δεντροφύτευση. Ακούστε τι είπε για την όμορφη αυτή δράση:

Γιώργος Χονδρόπουλος